NAKON 10 GODINA RADA McDonald's odlazi iz Mostara

McDonald's

McDonald's u Mostaru zatvara svoja vrata. Kako saznajemo iz više izvora, poslovnica u Mepas Mallu od 8. siječnja neće biti na raspolaganju građanima, a nije isključena opcija ni da poslovnica bude zatvorena i ranije. Slična sudbina bi trebala pogoditi i poslovnicu Drive-in na Bišću polju. 

Iz mostarskih McDonalds'a nismo mogli dobiti više informacija od zaposlenih.

O problemima tvrtke koja posjeduje franšizu za poslovnice u Bosni i Hercegovini već se ranije pisalo kad su isplivali problemi s poslovanjem u središtu Sarajeva (Titova) jer su vlasnici izgubili sudsku presudu prema kojoj tvrtka Gliese 581 g (vlasnik licence za BiH) nije plaćala najam Raiffeisen banci koja je vlasnik prostora u centru Sarajeva.

Dug koji bh. Mcdonalds ima prema banci je oko 1,2 milijuna maraka, a problemi su za vlasnika Harisa Ihtijarevića nastali kad mu se iz centrale zamjeralo izdavanje marketing prostora političkoj stranci u predizbornoj kampanji.

Neizvjesnoj sudbini ovog lanca brze hrane koji se 'zavukao' pod krv mnogima svjedoči i činjenica da se u mostarskim restoranima već danima ne može naručiti Coca Cola ili neka druga gazirana pića, a nedostaje još brojnih artikala s ponude.

Bosna i Hercegovina bi se i ovim simboličnim potezom svrstala uz bok jedine dvije države svijeta iz koje se povlači američka franšiza. Naravno, riječ je o Rusiji i Bjelorusiji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.