NAJVEĆA ŽUPA IZVAN DOMOVINE U Muenchenu za dvije subote 167 pričesnika

Pričest u Münchenu
fenix-magazin.de

I ovogodišnje slavlje Prve svete Pričesti u najvećoj Hrvatskoj katoličkoj župi izvan Domovine, HKŽ München, proslavljeno je u crkvi St. Paul na Theresienwiese po posebnim epidemiološkim mjerama u četiri skupine, prenosi iseljenički magazin Fenix.  

Prva i druga skupina prvopričesnika svoje slavlje su imali u subotu 19. lipnja 2021., a treća i četvrta skupina prvopričesnika u subotu 26. lipnja 2021. U sve četiri skupine prvopričesnika stolu Gospodnjem je pristupilo 167 dječaka i djevojčica, koji su po prvi put primili Tijelo Kristovo.

Ovom broju prvopričesnika naše hrvatske zajednice treba pridodati i 20-ak djece koja su se u našoj župi pripremala za ovaj svečani događaj, a pričestila su se u Hvatskoj ili Bosni i Hercegovini.

Misna slavlja predvodio je župnik fra Petar Klapež, a koncelebrirali su svećenici župe fra Marinko Vukman i fra Slaven Čeko.

‘Naše prvopričesnike Isus danas posebno voli i uslišava njihove molitve. Isus je jedini izvor za život našega srca. Kada se tako sjedinimo s Isusom tada to jedinstvo postaje radosno zajedništvo u svakoj svetoj misi. Na taj način poslije svake svete mise mi postajemo više jedno sa svojim roditeljima, braćom i sestrama, djedovima i bakama, sa svima koji su s vama posebnom ljubavlju povezani. Isto tako ulazimo u zajedništvo nas ovdje okupljenih u crkvi sv. Pavla, u kojoj se mi Hrvati već 73 godine okupljamo na slavlja svetih misa, kao što smo se svi zajedno pripremali za ovaj današnji dan Prve svete Pričesti u našoj župi. Na taj način preko ovog velikog slavlja u kojem primamo Isusa u bijeloj posvećenoj hostiji poslani smo svi skupa gdje god idemo biti radosni djelitelji dobra koje nam Isus daruje u svetoj Pričesti’, kazao je, između ostalog, župnik.