“NAJBOLJI” KORONA ZAKON HNŽ tek predlaže 425 maraka po radniku, a ZHŽ već prima prijave i daje 406

Vlada HNŽ gospodarstvenici
Vlada HNŽ

Vlada HNŽ-a danas je konačno obznanila s kojim će iznosom pomoći poljuljane hercegovačko-neretvanske gospodarstvenike. Nakon sastanka s predstavnicima domaćih poduzetnika priopćili su da će sa iznosom od 425 maraka mjesečno subvencionirati više od deset tisuća plaća.

''Kroz Prijedlog zakona koji smo utvrdili, usuglasili smo niz konkretnih i kvalitetnih rješenja. Predvidjeli smo da iznosom od 425,00 KM mjesečno subvencioniramo više od deset tisuća plaća, te  održimo poticajnu politiku u strateškim gospodarskim granama (poljoprivredi, vodoprivredi, turizmu, poduzetništvu, cestogradnji i dr.) čime otvaramo prostor za ukupni oporavak i sprječavamo daljnji gubitak radnih mjesta, čuvajući tako i demografsku sliku HNŽ-a. Posebna vrijednost ovog zakona je u činjenici da se kroz njega, krajnje solidarno, odnosimo prema našim jedinicama lokalne samouprave'', kazao je predsjednik Herceg.

Vlada HNŽ-a u prijedlogu Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa, kojega je uputila u skupštinsku procedure nije navela konkretan iznos, koji je tek danas obznanjen, nakon sastanka Hercega i predstavnika Gospodarske i Obrtničke komore HNŽ-a, Udruge Hrvata Prsten, Asocijacije poduzetnika Hercegovine, Udruge poduzetnika Hercegovine, Turističkoga klastera Hercegovina, Drvnoga klastera Hercegovina, Klastera metala i plastike te Turističkih agencija Fortuna Tours i G-tour.  

Herceg je najavljivao da će to biti “najbolji korona zakon”. Usporedbe radi, ZHŽ, koja je puno brže i efikasnije reagirala, i koja je već objavila javni poziv, daje samo 20 maraka manje, preciznije 406 maraka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.