Načelnik Žepča pozitivan na koronavirus, ali ipak najviše strahuje za trudnu nevjestu

Načelnik Žepča pozitivan na koronavirus, ali ipak najviše strahuje za trudnu nevjestu
Avaz

Mato Zovko, načelnik Žepča, obznanio je kako je pozitivan na koronavirus, a u razgovoru za “Avaz” ističe kako mu je bris uzet još 8. kolovoza, a da je rezultate saznao tek jučer

Mato Zovko, načelnik Žepča, obznanio je kako je pozitivan na koronavirus, a u razgovoru za “Avaz” ističe kako mu je bris uzet još 8. kolovoza, a da je rezultate saznao tek jučer.

"Sporo sve ide. Nažalost, ja sam pustio da sve ide po regularnoj proceduri. Tek jučer sam saznao rezultate, a dozvoljeno mi je da to obznanim tek danas. Tako da, nažalost, ove procedure su itekako spore", govori Zovko.

Nemoć u rukama

Ističe da je najprije imao simptome jače od blažih.
"Počelo je od temperature, koja je odmah stala. Zatim je uslijedila nemoć u rukama, nogama, bol u mišićima, glavi… Malo grlo i nos, a onda proliv… Vjerovatno zbog Sumameda koji konzumiram",  pojašnjava on.

Ističe da je neposredno prije razgovora snimao pluća, te da čeka rezultate odnosno očitanje nalaza. Osim njega, u kući je zaražena najprije bila nevjesta, ali i njegov sin.

"U kući je kod nas nevjesta bila prva zaražena, to je saznala u prošli petak, onda je bris uzet meni, supruzi, sinu i kćerki. Srećom, supruga i kćerka nisu pozitivne, ali najviše nas brine što je nevjesta u petom mjesecu trudnoće. Hvala Bogu, za sada smo svi dobro", govori Zovko.

Neodgovorno ponašanje

Komentirajući trenutačne mjere, ali i njihovo poštivanje, načelnik Žepča kaže da se ljudi sve više ponašaju neodgovorno.
"Došlo je ljeto, koje donosi okupljanja a koja su neizbježna. Pazio sam se više od prosjeka. Odakle je došla zaraza, šta i kako, ne znam. Trenutačne mjere su dovoljne, ali treba pooštriti kontrole njihovog poštivanja", zaključuje za “Avaz” Zovko.