NAČELNIK PU KONJIC O INCIDENTU NA UTAKMICI IGMANA I VELEŽA Radilo se o tučnjavi dvije alkoholizirane osobe

Ismail Kadić
Facebook

Na utakmici Premijer lige BiH, između FK Igman i FK Velež, odigrane ovoga vikenda, koja je završila rezultatom 2-4, došlo je do incidenta između navijača E.B. iz Konjica i A.B. iz Mostara, obojica na tribinama za domaće navijače. Brzom reakcijom osiguranja i pripadnika MUP HNŽ, oba sudionika incidenta su stavljena pod kontrolu, a alkotestiranjem je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu kod obojice, prenosi Radio Konjic.

Zbog čega su zajedno bili domaći i gostujući navijači i što se dogodilo na tribinama objasnio je načelnik operativnog centra PU Konjic Ismail Kadić.

Došlo je do miješanja navijača

„Kada je riječ o toj utakmici, PU Konjic je sačinila plan, tražila dodatne snage iz MUP-a HNŽ, Mostar i Čapljina, koje su uvele organiziranu grupu navijača koji su imali žute ulaznice za utakmicu, odnosno ulaznice za gostujuće navijače koji su bili smješteni na svoju tribinu. Međutim, kada se igraju ovakve utakmice postoji mogućnost, a to se i prekjučer dogodilo, da veliki broj navijača Veleža kupi ulaznice za tribinu za domaće navijače pa je došlo do miješanja navijača što je bilo nemoguće iskontrolirati. U takvoj situaciji se ne može uspostaviti ni neka tampon zona na glavnoj tribini između navijačkih grupa jer su izmiješani.“

Potukle su se dvije osobe, izgledalo je kao masovna tučnjava

Upravo u takvoj situaciji osoba iz Konjica se približilla grupi navijača Veleža te je došlo do naguravanja, o čemu Kadić kaže:

„U jednom trenutku osoba iz Konjica E.B. došao na tribinu, približio se grupi navijača FK Velež i u tom trenutku došlo je prvo do prepirke a onda i fizičkog naguravanja sa navijačem veleža A.B. iz Mostara. Takva situacija kada se posmatra sa strane i kada dolazi do komešanja ljudi oko tih osoba, neki pokušavaju spriječiti tuču a neki se izmaknuti, to sa strane izgleda kao da je došlo do opće masovne tuče, a ustvari se radilo o tuči te dvije osobe. Brzo su reagirali pripadnici interventne policije PU Konjic koji su obje navedene osobe stavili pod kontrolu, izveli sa tribine i predali ih grupi policijskih službenika za izvlačenje-evakuaciju osoba koje su lišene slobode. Oni su odvedeni u policijsku stanicu Konjic gdje je utvrđeno da se radi  E.B. iz Konjica i A.B. iz Mostara. Oba sudionika su alkotestirana i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, te su zadržani do otriježnjenja.“

Obojica su imali alkohola u krvi i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak


Nakon privođenja osoba koje su sudjelovale u neredu, dio pripadnika interventne jedinice PU Konjic ostao je na tribinama, a protiv njih će najvjerojatnije biti pokrenuti prekršajni postupci, dodaje Kadić:

„ Na taj način stvorili su  tampon zonu da bi se spriječili eventualni dalji sukobi, kojih i prema prvim procjenama nije trebalo biti jer se zaista radilo samo o ovom incidentu u kojem su sudjelovala dva spomenuta muškarca. Kada je riječ o aktivnostima koje će policijska uprava odnosno policijska stanica koja je bila i nositelj osiguranja poduzimati, najvjerojatnije da će se protiv ovih osoba podnijeti zahtjev Općinskom sudu Konjic za pokretanje prekršajnog postupka".