VIDEO  Nabavna cijena goriva od sutra 3 KM, novi udar na džepove građana

Prema saznanjima BHRT od sutra, 4. ožujka, nova nabavna cijena goriva na tržištu iznosit će već 3 KM. Prema riječima izvora koji je ustupio na uvid novi cjenik nabavke naftnih derivata, situacija je sve teža. A situaciju najbolje opisuju građani koji su danas na jednoj od benzinskih crpki rijetko bili raspoloženi za razgovor.

Za sada su reagirali samo prijevoznici, koji ne mogu sa sigurnošću tvrditi da će svoj posao moći i obavljati. I dok se čeka da nove nabavne cijene budu na snazi, za portal BHRT-a potvrđeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH da će za građane sutra cijene biti uvećane za 10-15 feninga. 

Teško da netko može predvidjeti do koje će granice rasti cijena goriva. Iz Vanjskotrgovinske komore BiH kažu da su već obavili razgovor sa prijevoznicima međunarodnog prijevoza putnika, čija je zabrinutost neminovna.

"Ta cijena postaje iznimno neisplativa, njihovo povećanje cijena usluga postaje iznimno neisplativo, odnosno njihovo povećanje cijena usluga bi dovelo do neisplativosti onih koji koriste taj prijevoz i ugrozio njihovo poslovanje'', mišljenja je Vjekoslav Vuković iz Vanjskotrgovinske komore BiH.