NA ZAHTJEV BENJAMINE KARIĆ Organizatori sarajevskog maratona otkazali suradnju sa Kabirijevom MT Abraham Grupom

Benjamina KArić mt abraham
facebook

Udruženje 'Dečki u plavom' prekinulo je suradnju s MTA Abraham Grupom koja je bila službeni partner "Sarajevo Maratona".

Informaciju je na društvenim mrežama podijelila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Na čelu MTA Abraham Grupe je poduzetnik iz Izraela Amir Gross Kabiri koji je već neko vrijeme s gradonačelnicom Sarajeva vodi sukob putem društvenih mreža.

"Prvi sastanak jutros bio je sa timom udruženja Dečki u plavom. Suradnja sa Abraham grupom je prekinuta. Dostojanstvo nema cijenu i momci su to pokazali. Zato, svi 12. svibnja idemo trčati najveći do sada sarajevski maraton!", navela je Karić.

Podsjetimo, jutros je Karić od navedene udruge tražila da prekinu suradnju s Kabirijem što su oni odmah i učinili.

"Nakon prijetnji i strahote koju je moja obitelj preživjela zbog gospodina Kabirija, a sve zbog iskrene podrške palestinskom narodu, osjećam potrebu da pozovem udruženje Dečki u plavom da službenog partnera potraži negdje drugo, a nas sve da im u tome pomognemo.
Ne smijemo dozvoliti da nam bilo tko dostojanstvo kupuje novcem! Dostojanstvo nema cijenu i nije na prodaju!
Maraton se inače sufinancira sudjelovanjem županije, grada, općina, turističke zajednice i mnogih drugih sponzora i sigurna sam da zajedno sa našim društveno odgovornim kompanijama možemo zajednički iznijeti ovaj projekt bez sponzora kakav je MTA Abraham Grupa, u suprotnom, ja ću učiniti ono što je do mene - hitno pokrenuti preispitivanje korištenja imena Grada Sarajeva i novčane podrške koju Grad izdvaja", poručila je Benjamina Karić.