Na većini graničnih prijelaza u BiH izuzetno loša infrastruktura

doljani
...su u Banjaluci s rukovoditeljima Uprave za neizravno oporezivanje i Granične policije BiH o stanju infrastrukture i opremljenosti na graničnim prijelazima u BiH, pri čemu je naglašen problem loše infrastrukture na većem broju graničnih prijelaza.

Kako je priopćeno iz GP BiH, razgovarano je o prioritetima u izgradnji i rekonstrukciji, ali i proračunskim ograničenjima zbog kojih se taj problem ne može riješiti za kratko vrijeme.

Sudionici sastanka suglasni su s time da su granični prijelazi važni s aspekta sigurnosti, ali i kao prva slika o zemlji prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu. Predsjedavajući Zajedničkog povjerenstva Sifet Podžić istaknuo je da će problem loše infrastrukture na prijelazima predočiti članovima Predstavničkog doma i Doma naroda PS BiH u cilju njegovog rješavanja u što kraćem roku.

Na sastanku je također razgovarano o tehničkoj opremljenosti i provedbi IPA projekata video-nadzora i čitača registarskih tablica na graničnim prijelazima u BiH.

U priopćenju je navedeno kako će članovi Zajedničkog povjerenstva danas održati radni sastanak s rukovoditeljima i policijskim službenicima Terenskog ureda Sjeverozapad GP BiH u Gradišci, nakon kojeg će obići MGP Gradiška.