NA USLUZI GRAĐANA Kako možete poslati mail ministarstvu zdravstva HNŽ i ministru Opsenici? Nikako

ministarstvo zdravstva hnž, Vlada HNŽ, Mostar, Hercegovina
Ilustracija/hercegovina.info

Sve i da se građani hoće putem maila obratiti ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi u Hercegovačko-neretvanskoj županiji na čelu s ministrom Goranom Opsenicom - oni nisu to u mogućnosti

Naime, ako probate kontaktirati ministarstvo na njihov službeni mail [email protected] nemojte se čuditi ako ne dobijete nikakav odgovor. Jedino što ćete dobiti je automatsko upozorenje da vaša poruka nije isporučena.

Ono što je zanimljivo i nemoguće ne primijetiti jest činjenica kako resorno ministarstvo nema svoju vlastitu domenu ili domenu Vlade ili bilo kakvu domenu što bi sličilo nekoj službenijoj nego svi koriste domenu Telemacha. Vjerujemo da svi znamo kako se radi o komercijalnom domaćem provajderu digitalne i analogne kablovske televizije, usluge širokopojasnog interneta u BiH te fiksne telefonije. Osim sektora za zdravstvo, Telemachovu domenu koriste također i sektor za rad i sektor socijalne skrbi.

Hercegovina,ministarstvo zdravstva hnž,Vlada HNŽ,Mostar

Tehnička služba Vlade HNŽ ne ulaže previše truda u organizaciju poslovne komunikacije, tako da skoro nijedno ministarstvo u Vladi nema istu domenu mailova.
Ministarstvo financija ministra Faladžića je old school na tel.net.ba domeni, kao i Hasandedićevo ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Ministarstvo gospodarstva je na ministrovom gmailu, a pitanja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ministru Donkiću također šaljemo na gmail. Na gmailu je dostupno i Krasićevo ministarstvo prometa i veza, dok se i braniteljska populacija obraća ministru Soldi na gmail.
Ministarstvo pravosuđa je bih.net.ba, a Rašid Hadžović - samozatajni ministar školstva, znanosti i sporti koristi tel.net.ba.

Iznimku čine ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša ministra Teletovića s domenom mtto-hnz-k.ba, kao i Bevandin MUP na domeni muphnk.ba. Iako puno bolje od Telemachovih ili proizvoljnih šarolikih domena, ni njihove nisu ujednačene.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.