NA TRI GODINE Tužiteljstvo BiH traži da se Vasviji Vidović zabrani obavljanje odvjetničke dužnosti

NA TRI GODINE Tužiteljstvo BiH traži da se Vasviji Vidović zabrani obavljanje odvjetničke dužnosti
N1

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine (BiH) je predložilo Sudu Bosne i Hercegovine (BiH) da se osumničenoj odvjetnici Vasviji Vidović zabrani vršenje odvjetničke dužnosti u trajanju od tri godine od dana pravomoćnosti presude.

U optužnici koju je Tužiteljstvo BiH podiglo protiv Vidović navodi se da je ona 18. prosinca 2023. godine pristupila u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu u svojstvu odvjetnice tada uhićenog Ranka Debevca.

Dalje se navodi da je Debevcu omogućila da svoj mobilni uređaj ubaci u njenu torbu te ga na taj način sakrije.

"Osumnjičena se tereti da je, s ciljem da znatno oteža dokazivanje u sudskom postupku, sakrila tuđi predmet koji služi dokazivanju, čime je počinila kazneno djelo - Sprečavanje dokazivanja", naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Iz te institucije su za Klix.ba kazali da je mjera u slučaju odvjetnice Vidović predložena u skladu s odredbama Kaznenog zakona BiH.

"Tužiteljstvo BiH predložilo je u skladu sa odredbama članaka 70. i 73. Kaznenog zakona BiH, izricanje mjera sigurnosti prema osumnjičenoj, odnosno mjeru sigurnosti zabranu vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosnosti, odnosno zabranu vršenja odvjetničke djelatnosti u BiH u trajanju od tri godine od dana pravomoćnosti presude", kazali su.

Odluku o predloženoj mjeri donosi sud nakon presude u predmetu.

S obzirom na to da optužnica još nije potvrđena, Vidović se o ovom slučaju još nije oglašavala u medijima.