NA MJESEC DANA Tuzla dobiva jedinstvenu atrakciju u BiH

Panoramski točak

Sa namjerom da obogati turističku ponudu grada Tuzle i u predsezoni, Turistička zajednica grada Tuzle će u partnerstvu sa kompanijom 'Bingo' d.o.o. Tuzla, a uz podršku Grada Tuzle, ovog proljeća u Tuzlu dovesti panoramski točak visine 22 metra, koji će mjesec dana biti postavljen na Trgu slobode.

Nova i jedinstvena atrakcija rotirajuće panorame koja po prvi puta dolazi u BiH će dati zamaha daljoj i snažnijoj promociji grada Tuzle, ali i još jednu potvrdu opredijeljenosti kompanije 'Bingo' da kroz suradnju sa javnim sektorom unaprjeđuje kvalitet života građana Tuzle, Tuzlanske županije i cijele BiH.

U proteklih 20 godina grad Tuzla je otvaranjem Panonskih jezera i ulaganjem u razvoj turizma izgradio svoju turističku ponudu i iz godine u godinu privlači sve veći broj turista i posjetitelja. Turistička ponuda grada je najvećim dijelom vezana za ljetnu sezonu i kompleks Panonskih jezera, ali se u kontinuitetu radi i na drugim kulturno-zabavnim sadržajima tijekom cijele godine.

Postavljanjem navedenog panoramskog točka će se zasigurno dodatno ukrasiti i upotpuniti sadržaj u gradu Tuzli, budući da slične atrakcije krase brojne europske i svjetske metropole i postaju dio vizure gradova.

Panoramski točak će na platou Trga slobode u Tuzli biti od 20.4.2023. do 21.5.2023. Iz Turističke zajednice obavještavaju građane da će se radovi na montaži panoramskog točka na Trgu slobode u Tuzli odvijati od ponedjeljka, 17.4.2023., dok se službeni početak rada očekuje u četvrtak, 20.4.2023. godine, navedeno je u priopćenju iz Turističke zajednice Tuzla.