Na magistralnoj cesti Tarčin-Konjic od 17 do 4 prometuje se samo jednom trakom

Tunel Ivan
Arhiva/Hercegovina.info

Jutros u 7 sati s graničnog prijelaza Kamensko kreće prijevoz izvangabaritnog tereta i kretat će se preko Tomislavgrada i Šuice za vjetroelektranu Ivovik. Molimo vozače da u trenutku prolaska ovog tereta voze opreznije, a predviđeni dolazak na odredište je oko 10 sati, poručuju iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Ivan, na magistralnoj cesti Tarčin-Konjic, od 17 do 4 sati prometuje se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnoj cesti Konjic-Jablanica kroz tunel Crnaja tijekom dana u funkciji su obje trake, a od 20 do 5 sati vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoceste A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na cesti Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, promet se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na pravcima: Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica).

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.