Na granici Hercegovine i Hrvatske po tjeralicama otkriveno više od 400 osoba

Sastanak Zoran Galić i terenski ured jug
GP BiH

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić, u glavnom uredu, održao je radni sastanak s načelnikom Terenskog ureda (TU) Jug Robertom Perićem i zapovjednicima TU Jug.

Na sastanku je analizirano izvješće o rezultatima rada u protekloj godini te aktivnosti i poduzimanje mjera s ciljem sprječavanja svakog oblika prekograničnog kriminaliteta u idućem razdoblju.

Na razini Terenskog ureda Jug, u protekloj godini, državnu granicu je prešlo više od pet milijuna osoba, što predstavlja oko 16 % udjela od ukupnog prometa na razini GPBiH. 

U odnosu na 2020. godinu, promet osoba preko državne granice, na razini TU Jug, povećan je za 44 %. Postrojbe granične policije, u sklopu Terenskog ureda Jug, prošle godine su evidentirale 67 kaznenih djela, od čega je evidentirano 42 kaznena djela 'Neovlašten promet opojnim drogama', šest kaznenih djela 'Krijumčarenje ljudi i drugo'. Otkrili su i više od tisuću prekršaja te evidentirali 402 osobe po potragama.

Sastanku je nazočio i zamjenik ravnatelja GPBiH Fahrudin Halač, pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić, načelnik Središnjeg istražnog ureda Senad Lizde, načelnik Uprave za operacije Veljko Lazić.

Uz izvješća o radu i utvrđivanje mjera i aktivnosti u idućem razdoblju, ravnatelj Galić je na sastanku naglasio da se od svih pripadnika GPBiH očekuje maksimalan angažman u zaštiti državne granice, profesionalnost u radu i poštivanje svih zakonskih propisa, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.