Na cesti Livno-Kupres vjetar stvara probleme; Cestom Gacko-Tjentište obavezna upotreba lanaca

Znak zimske opreme
Hercegovina.info

Na cesti Livno-Šuica-Kupres puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. I na ostalim dionicama u višim predjelima ima raskvašenog snijega, dok je u nižim predjelima kolnik pretežno mokar. Zbog niskih temperatura iz BiHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. 

Skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na cesti Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) promet obustavlja. Na prijevoju Čemerno na dionici Gacko-Tjentište, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog većeg odrona, obustavljen je promet starom regionalnom cestom Travnik-Vlašić (preko Galice). Zbog oborenog stabla i popriječenog kamiona, obustavljen je promet u mjestu Čanići na magistralnoj cesti Tuzla-Srebrenik.

Zbog snijega i poledice na kolniku na magistralnim cestama Sarajevo-Rogatica (Romanija) i Olovo-Kladanj (Karaula), obustavljen je promet za teretna vozila, dok putnička vozila prometuju otežano.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Od ostalih cesta sa aktualnim radovima izdvajaju ceste: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navodi se u priopćenju iz BiHAMK-a.