Muštuluk bodlja

Na ulazu u deponiju smeća kočoperi se velika tabla (naslov) sa još većim natpisom; “Muhamed Filipović, Akademik uspravnog hoda”?! Znači li to da ostala sarajevska elita kao i sljedbenici Akademikovog lika i djela, još uvijek hodaju četveronoške?!

Kako, čovjekolikost “uspravnog hoda” ne bi ostala bez statusne titutle, u slijedećoj rečenici dodano je: “Begovski uspravan“(?!) ili u prijevodu “ otomanski filozof opće prakse” koji je mehlem za svaku ljutu boljku. Kako je Muhamed sam priznao, “Begovski uspravan” postao je pradjedovim prelaskom  sa katoličanstva na islam jer pradjed nije mogao vratiti dug nekom Turčinu.

Međutim, slušajući i čitajući Muhameda, ispostavlja se kako mu je loza bila muslimanska još od (Cro)manjonaca  koji su primjerak suvremene ljudske podvrste stari preko 35.000 godina?! Znači,  kada kršćanstvo i Isus nisu ni postojali?! Muhamed je kao neka “intelektualna ekspedicija” koja zatvorenih očiju i anesteziranog uma, svakodnevno siluje etno povijest. Validnim smatra samo onaj  pradjedov potpis kojim je nanovo definirao tisuće godina evolucije istovremenim negiranjem istine u zadnjih 600 godina. Očito, drugačije se i ne može svjetlosnom brzinom (namah) postati  muslimanom. Do duše, za vrijeme Titoistana bio je prvenstveno uvjereni Juogoslaven  i tek sporadični musliman. Razorni zemljotres genetike i etno povijesti početkom 92`, preživjeo je Muhamed dodatno evoluirajući u NLO objekt nazvan Bošnjak. Obojivši krvna zrnca u zeleno, Muhamed se kroz čitavu povijest BiH-a ne može sjetiti postojanja ni jednog drugog naroda osim Bošnjaka???!!! “Udri jače (glavom o zid) manijače” možda se sjetiš!!! U suprotnom, žurnim postupkom donijeti Zakon o zaštiti Muhameda Filipovića od njega samog!!!

Sad kad znamo Muhamedovu “Begovsku uspravnost” i (Cro)manjosku prošlost, vratimo se u sadašnjost. Pored toga što svake hefte trabunja o ne postojanju hrvatske književnosti na prostorima BiH, a time i nepostojanju Hrvata, o navodnoj podjeli BiH od strane Tuđmana i Miloševića zaboravljajući pri tome da je upravo on sa Izetbegovićem i Zulfikarpšaićem išao po dogovor Misloševiću na noge i to bez znanja i mandata druga dva naroda,  ovaj već odavno senilni “mutikaša” prvo je pustio naručenu suzu za Ejupom Ganićem inače srpskim muslimanom sa Sandzaka i oputzenikom za ratni zločin, a nakon toga odmah je zapjenio usta bjesnilom jer je M. Živković kao zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Skupštine BiH, dokazao kako BiH ne postoji kao jedinstvena država i to tako što je u Sarajevu zaključao zgradu Parlamenta BiH u kojoj su htjeli teferičiti već polumrtvi bosanski veterani. I ako jednom nogom u grobu, onom drugom  htjeli su u Parlament. U toj grupi bio je i sam Muhamed, a došli su slaviti ono što muslimani-Bošnjaci zovu  Dan noevisnosti.  Hrvati su kao i obično šutili (?!)  iako su “ luk brali i luk mirisali”,  tim danom su izgubili sva prava i dostojanstvo naroda ali i šansu za preživljavanje i opstojnost uopće. Niti namiguju niti se mršte. Kao da žele poručiti “To nije naš rat”?! Što bi se hrvatski političari nekome zamjerili i tako izgubili svoje unosne poslove?!  Istovremno,  Srbi taj dan slave tako što Šeheru stavaljaju sol na ranu.

Očito, osim “Bošnja”  druga dva naroda drže do tog dana isto kao i do lanjskog snijega. Zato je zatvoreni sezam tako smrzno “Bosance” da su izgledali kao friško odmrznuti protagonisti sa slike “Igmanski marš”! Vrata su prvo pokušali otvoriti sa onim otomanskim čudom od tehnike što se zove čakija. Ali, zato što su vrata stara i nisu prilagođena tako naprednoj otomanskoj tehnici, ipak su ostala zaključana na što se isprisio nekadašnji poslanik SDA Ibran Paša Mustafić, ponavljajući čarobne riječi: “ Otvori se sezame. Ak` me ba... nećeš pustiti ja ću tebe ubiti”! Vrata su se još više naljutila i još jednom okrenuvši ključ u bravi, zaključala su se “do daske”. Međutim, vijdevši to Paša Mustafić je uzviknuo još čarobnije riječi “Allah ekber!!!” na koje je njegovo tijelo samo od sebe krenulo u samoubilački terorizam udarivši svom snagom u vrata. Samo milošću Allaha džihadlija je nepovrijedjen preživo dok su vrata smrtno stradala. Konačno se sezam otvorio i u državi bez temelja krenulo je slavlje “temeljnog ” naroda. Helem, naše čudo od evolucije (Muhamed) odmah je izvadio mezetluk, neki su ponijeli piće a neki i Kuran kao Ustav iz kojeg su čitali prigodne državotvorne sure i ajete. Kada su se smjestili i pozdravili sa “Selam alejkum”,  korski su zapjevali himnu koja je bila aura nirvane i to o multi-kulti duši “dobrog Bošnje”.

Svečanom skupu kabadahija prisustvovalo je i par kafira (nevjernika) koji su stoljećima učili (i naučili) klanjati svakoj vlasti i svakom paši.  I to, onako “Begovski uspravno” da prostiš!

A kakave bi to “dobre Bošnje” bile ako se ne bi pohvalili, što šta razvalil,i a Hrvate i Srbe u bosanske katolike i pravoslavce “perkrstili”?! Onako u inat! Nek dušmaninu pukne srce. Jer “ovo je Bosna” kažu obožavatelji Mahira Burekovića tekstopisca bošnjistanske himne. A kad “Bošnje” takvo što kažu, onda i bez prevoditelja znamo poruku: “Ovo je muslimanska Bosna i kome se ne svidja marš napolje!!!”. Jel tako Muhamde? Drugi put ako želis “ispasti” u medijima, budi jaran Muhamede i svima nam učini uslugu. Čitaj novine dok prelaziš ulicu!

Sarajevsko-zenički kanton slavi nekakvu neovinsnost i ako je BiH ovisna o infuziji međunarodne zajedince kao što je narkomoman ovisan o drogi. Međunarodna infuzija prikopčana na Šeher arteriju, cijelo vrijeme puni se kvazi političkim antibioticima čiji civilizacijski rok trajanja odavno je istekao osim za one koji su rođeni za svaku vlast ili su Bogom dani “temelj”. Nije onda ni čudo što se u BiH svakodnevno rađaju retardirani političari, filozofi manijaci, zvona koja zvone na klanjanje i “cvijeće” koje se kao “suncokret” okreće po potrebi i miriše na duhovni infrakt.

BiH je postala pustinja u svakom pogledu. Ekstrem je apsolutno mjerilo bosanskog Stambola. Ekstremno niskim temperatureama u ledu se skrivaju zaledjeni grijesi “temeljnog” naroda dok se za potrebe “visoke peći” ekstremno visoke temperature održavaju i umjetno ne bi li sve i svašta istopili u leguru bosanstva a u svrhu bošnjaštva. Ako “Bošnje” kao narod koji je tek proslavio svoje punoljetstvo, uspiju ubijediti tisućljetnu civilizaciju da je dijete rodilo roditelje a ne obrnuto, onda nismo bolje ni zaslužili nego postati janičarima iz političke epruvete. U tom slučaju za daljnje širenje takve sintetičke vrste sasvim je dostatan redovan sex. Iz sadašnjeg trenutka, koji je koliko toliko još uvijek višenacionalan, ovakavu hebačinu možemo slobodno dijagnosticirati kao: BošnjaKENJAcija je bolest koja se prenosi sexom!

Ali ne lezi đavle ima u toj otomanskoj bajci i jedan jazuk (šteta)?!

I pored velikog stambolskog zanosa, sumnjam u krajnji uspjeh bosnizacije jer je bošnjačko-Muhamedova povijest kao natruhla hrenovka u zdravom kruhu. Takav Hot-Dog (ćuna u po somuna) niti je jestiv niti je za želudac probavljiv jer je nastao po receptu iz stručne literature tipa : “Bosanski mudraci”, “Somalijski kuhar”, i “Crnogorski uradi sam”!  A sa takvom stručnom literaturom kraj je više  nego izvjestan. Kao u onoj utrci na 50 metara kad su se utrkivali visoki međunarodni predstavnici i “dobre Bošnje”: Visoki predstavnici odustali a “dobre Bošnje” zalutali.

Istovremeno, nečeg su se dosjetili i “latinski Vlasi”.

Naime, što je klima po preživljavanje surovija, njoj se “latinski Vlasi” sve više prilagođavaju i to samoobrambenim “rekvizitima”. Hrvati su umjesto Bosanaca sve više kaktus kojeg se nitko rado ne dotiče iako bi mu žedni, na ovakvoj politikantskoj “vrućini” rado popili  tekućinu (krv). Zato se kaktus naoružao bodljama i kako koji dušmanin krene tako i dobije “miloklizni” ubod. A što jest-jest. Bodlja je mašala izrasla. Stvorena za muštuluk onima koji prvi pokušaju od Hrvata napraviti  “Begovski uspravne” (Cro)manjonce.

Crovata/posavski-obzor.info