VIDEO  Muškarac u Sarajevu električnim romoblilom vozio 70 na sat i pretjecao automobile

Muškarac u Sarajevu električnim romoblilom vozio 70 na sat i pretjecao automobile
Klix

Na društvenim mrežama se pojavio snimak muškarca koji u noćnim satima u Sarajevu vozi električni romobil znatno većom brzinom od predviđene.

Snimka prikazuje muškarca na električnom romobilu koji se vozi sarajevskom ulicom Safeta Hadžića brzinom od 70 na sat i pri tome čak pretiče automobile.

Na originalnom videu se čuje kako ga automobili iz suprotnog smjera upozoravaju sirenom, no on je nastavio neodgovornu vožnju kojom je ugrožavao i sebe i druge učesnike u prometu, javlja Klix.

Sadržaj se učitava...

Problem neodgovornih vozača električnih romobila sve je veći u Sarajevu. Mnogi od njih romobile voze cestom, nogostupima i šetalištima, a ovog tjedna se u glavnom gradu BiH dogodila nesreća u kojoj je romobil udario pješaka ispred Kampusa.

Zakona koji regulira korištenje električnih romobila u BiH još uvijek nema, a bivši županijski ministar prometa Adi Kalem je prošle godine zatražio uvođenje istog.

Također, slična snimka je prošle godine zabilježena u Beogradu, gdje je muškarac vozio električni romobil brzinom od 80 na sat.