Muškarac koji je izvučen iz vode 67-godišnjak iz Pologa, nema tragova nasilja

GSS Široki Brijeg rijeka Lištica
GSS Široki Brijeg

Muškarac čije je tijelo jučer izvučeno iz Lištice na području Dobriča 67-godišnjak je iz Pologa.

"Dana 14.06.2022. godine u mjestu Dobrič, Široki Brijeg na Mostarskom Blatu pronađeno je beživotno tijelo osobe I.Z. rođen 1955. godine iz mjesta Polog, Mostar. Očevid na licu mjesta obavio je dežurni županijski tužitelj sa policijskim službenicima PU Široki Brijeg, te je uz pomoć Gorske službe spašavanja iz Širokog Brijega tijelo izvučeno iz rijeke kojom prilikom je dežurni liječnik Doma zdravlja Široki Brijeg konstatirao smrt, a pregledom tijela nisu pronađeni tragovi nasilja. Po nalogu dežurnog tužitelja nad tijelom preminulog izvršit će se obdukcija dana 16.06.2022. godine u gradskoj mrtvačnici Mostar nakon čega će se znati točan uzrok smrti", kazala je za Hercegovina.info glasnogovornica Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg Petrunjela Matijević. 

Podsjetimo, tijekom jučerašnjeg dana je s dva i pol metra dubine izvučeno tijelo muškarca. 

Iz širokobriješkog GSS-a su su kontaktirani od strane Policijske uprave Široki Brijeg u 15:10 sati za akciju izvlačenja tijela utopljenika iz rijeke Lištice na području ispod Dobriča.

"Četiri člana stanice su već u 15:45 bili na mjestu događaja i odradili tehničku akciju i tijelo uz pomoć korita izvukli iz vode od preko 2.5 metara dubine u 16:15 sati, te predali policiji, nakon očevida i transportirali do vozila za prijevoz pokojnika", naveli su jučer iz GSS-a Široki Brijeg.