MURIZ MEMIĆ "Jeste zrno pravde, ali je ima"

Muriz Memić,Dženan Memić,Alisa Mutap
N. Šaljić

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, obratio se javnosti nakon presude u kojoj su Hasan Dupovac i Alisa Mutap osuđeni za prikrivanje dokaza u slučaju "Dženan Memić".

"Cijelo vrijeme govorimo bit će pravde, evo je ima. Jeste zrno pravde, ali je ima. Apelacijsko vijeće je pokazalo da ima pravde u ovoj državi. Hvala im na ovome, mi ćemo ići dalje i nećemo stati. Hvala gospodinu Ifetu Feragetu. Hvala gospođi Gordani Tadić koja je pokrenula istragu, i nju je koštalo smjene. Ne znam štao bih od radosti rekao. Mirsade, nema večeras fešte kod Bulbula"  kazao je Memić.

Istakao je da je zadovoljan presudom

"Glavni krivac, Alisa Mutap je rekla da je najpoznatija. Poznata je pa je dobila 2,6 godina robije. Dupovac više nikad neće biti policajac, to je uspjeh ove države. Evo, sud je pokazao da govorimo istinu. Znali smo od početka da Alisa Mutap nema amneziju, da je lagala i to je na kraju dokazano i evo sad zbog toga ide na robiju" naveo je Muriz Memić.

Podsjećamo, Hasan Dupovac i Alisa Mutap su proglašeni krivima. Dupovac je osuđen na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položanja. Alisa Mutap je osuđena dvije i pol godine zbog davanja lažnog iskaza.

Zijad Mutap, Josip Barić i Muamer Ožegović su oslobođeni optužbi za prikrivanje dokaza u slučaju "Dženan Memić".

Ispred Suda BiH okupio se veći broj građana da daju podršku borbi za pravdu Murizu Memiću.