MUP ŽZH izdao priopćenje o navodnom pokušaju otmice djeteta u Ljubuškom

Policijsko vozilo MUP ŽZH
Hercegovina.info

Iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke danas su izdali priopćenje, a koje se odnosi na navodni pokušaj otmice djeteta u Ljubuškom o kojem su jučer pojedini mediji i izvjestili. 

Isto prenosimo u cijelosti.

"Jučer u poslijepodnevnim satima na društvenim mrežama objavljena je vijest o navodnom pokušaju otmice djeteta u Ljubuškom, a tu vijest prenijeli su i pojedini web portali.

U cilju objektivnog informiranja javnosti tim povodom ističemo slijedeće:

Dana 03.08.2021. godine u 20,50 sati jedan roditelj iz Ljubuškog pristupio je u PU Ljubuški u pratnji 11-godišnjeg djeteta te je prijavio da se oko 20 sati nepoznate osobe, u Ulici Ludviga Pavlovića u Ljubuškom kojom se njegovo dijete kretalo iz smjera stadiona Babovac prema obiteljskoj kući, pokraj djeteta zaustavilo motorno vozilo te da je osoba koja je sjedila na zadnjem sjedalu djetetu ponudila bombone i mamila dijete da sjedne u vozilo, nakon čega se dijete u strahu udaljilo od vozila a vozilo se okrenulo i udaljilo u smjeru iz kojega je došlo.

Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji u cilju provjere navoda iz prijave, a navodi iz prijave još uvijek se provjeravaju. Do sada poduzetim mjerama i radnjama nisu potvrđeni navodi iz prijave.

U jučerašnjem dnevnom Izviješću o stanju sigurnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj kojeg objavljujemo na web stranici MUP-a (HALO 122) nismo spomenuli tu prijavu, kako bismo izbjegli stvaranje panike i masovne psihoze, što ne znači da policija nije s punom ozbiljnošću pristupila provjeri navoda iz prijave.

Pozivamo građane da ako imaju bilo kakvih korisnih saznanja o navodnom događaju da o istima izvijeste mjesno nadležnu PU Ljubuški. Također, pozivamo građane i medije da ne šire neprovjerene informacije", priopćeno je iz MUP-a ŽZH.