MUP ŽZH DOBIO NOVE PRIPADNIKE Svečanu zakletvu u Ljubuškom položila 63 nova policajca

MUP ŽZH
MUP ŽZH

Svečano polaganje prisege vjernosti za šezdeset i tri policijska kadeta MUP-a Zapadnohercegovačke županije (ŽZH) upriličeno je u ponedjeljak u Ljubuškom.

Kadeti su prisegu položili pred članovima svojih obitelji i prijateljima, brojnim političkim dužnosnicima, predstavnicima policijskih i sigurnosnih agencija iz zemlje i policijskim službenicima MUP-a ŽZH, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je ministar MUP-a ŽZH Mladen Bebek, uputivši poseban pozdrav kadetima koji su, kako je rekao, u ovim vremenima bili dovoljno hrabri i odvažili se za policijski poziv, kao i njihovim obiteljima kojima je ovom prilikom zahvalio što su ih u tome podržavali.

"Kada ste odlučili biti policajka/policajac, izabrali ste rad, izabrali ste odgovornost i konstantno učenje, izabrali ste odricanje, odlučili ste biti oni koji nemaju radno vrijeme i koji su konstantno na usluzi građanima i onda kada nisu u službenoj uniformi. ŽZH već godinama nosi epitet jednog od najsigurnijih prostora za život u BiH, a sinergijom iskustva i mudrosti starijih policijskih službenika, te svježinom i vještinama novih generacija, cilj nam je to i zadržati", poručio je ministar Bebek.

On je podsjetio kako je prošle godine u Županijskom MUP-u počelo raditi 38 mladih policijskih službenika.

"Dolazak mladih kadrova čini svojevrsnu smjenu generacije unutar policije u našoj županiji, budući da veliki broj naših djelatnika tzv. ratna generacija, ide u zasluženu mirovinu. Veliko hvala njima, koji su u jednim drugim teškim i na drugačiji način izazovnim ratnim i poratnim vremenima nosili policijsku uniformu. Oni su bili ti koji su udarili jake temelje današnje Uprave policije MUP-a ŽZH, a na novim generacijama je da nastave graditi započeto", dodao je.

Naglasio je kako će cjeloživotno učenje i rad na poboljšanju vlastitih sposobnosti i vještina biti imperativ za sve kadete, a na rukovodstvu MUP-a ŽZH je da im omogući najbolje uvjete za to.

Podsjetio je na činjenicu kako policijski službenici zapadnohercegovačkog MUP-a, zahvaljujući suradnji s Policijskom akademijom FMUP-a i MUP-a RH, konstantno prolaze razne edukacije, te je s ciljem pružanja što boljih uvjeta za izvođenje obuka pokrenuta izgradnja edukacijsko-obučnog centra MUP-a ŽZH, koji bi trebao biti završen kroz 15 mjeseci.

U ime kadeta prisutnima se obratila i za svu podršku prilikom školovanja zahvalila Antonija Rašić.

Izgovarajući riječi prisege kadeti su se obvezali na savjesno i časno obavljanje policijskog posla. Prisegu im je čitao policijski komesar Uprave policije MUP-a ŽZH Ivan Brkić.