MUP HNŽ podržao sarajevske kolege: Deportirati migrante, ako zatreba

Policijsko vozilo pasarela Zalik
Hercegovina.info

MUP Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) daje punu potporu kolegama - policijskim službenicima MUP-a Sarajevske županije (SŽ) i čestita na odlučnoj, brzoj i učinkovitoj intervenciji na uspostavljanju narušenog javnog reda i mira u migrantskom kampu u Blažuju, navodi se u priopćenju iz MUP-a HNŽ.

"Ovom prigodom osuđujemo svaku vrstu devijantnog i protupravnog ponašanja korisnika tog kampa, a posebice napada na policijske službenike i uništavanje vozila i drugih materijalno - tehničkih sredstava.

Također, izražavamo spremnost da u slučaju potrebe i na zahtjev MUP-a SŽ pružimo svojim kolegama ispomoć u ljudstvu i tehnici. Isto tako, smatramo da se u rješavanje problema sa migrantima moraju uključiti druga državna tijela, te da se iznađu učinkovita rješenja na suzbijanju ovakvih pojava, sankcioniranju i eventualnoj deportaciji izgrednika.

Ovih dana se u medijima prenose pojedine ideje o razmještanju migranata po cijeloj teritoriji BiH, što sa aspekta sigurnosti smatramo apsolutno neprihvatljivim.

MUP HNŽ će se i dalje u rješavanju ove problematike u potpunosti pridržavati zaključaka Skupštine HNŽ i Vlade HNŽ, a o čemu smo već ranije informirali javnost", navodi se u priopćenju iz MUP-a HNŽ.