MUP HNŽ "Hvala službenicima OSA-e i Upravi policije ŽS na pomoći, raspisana je potraga za još tri osobe"

MUP HNŽ zgrada
Ilustracija/Hercegovina.info

Nakon što je MUP Hercegovačko-neretvanske županije jutros u svom biltenu objavio kako su zbog razbojništva koje se dogodilo 15. siječnja, a koje je izvršeno nad državljankama Rusije, uhićena dva maloljetnika, MUP HNŽ poslijepodne se oglasio priopćenjem. 

Dva odvojena razbojništva

Kako su naveli u svom priopćenju, krajem 2023. i početkom 2024. godine, na području grada Mostara, izvršena su dva kaznena djela „razbojništva“, koja su počinjena na štetu državljanki Ruske Federacije.

"Državljanke Ruske Federacije preko društvenih mreža upoznale su se i komunicirale s više osoba iz BiH, te su dogovorili sastanak i druženje u njihovom stanu u Mostaru. U dva zasebna slučaja nad državljankama Ruske Federacije izvršena su kaznena djela „razbojništva“.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ, u suradnji s PU Mostar, Uprave policije Sarajevske županije i asistenciju OSA-e BiH utvrdili su identitet pet osumnjičenih osoba koje se terete da su počinili navedena kaznena djela  „razbojništva“.

Uhićenje maloljetnika

"Dana 29.01.2024.godine, na području Sarajeva na temelju pismenih naredbi nadležnog suda, slobode su lišene dvije maloljetne osobe, koje su osumnjičene za sudjelovanje u počinjenju predmetnih kaznenih djela. Pretresom stana i prostorija koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelom „razbojništva“ u Mostaru".

Potraga za ostale tri osobe

"Poduzimanjem službenih mjera i radnji od strane Sektora kriminalističke policije utvrđen je identitet i ostalih osumnjičenih za ovo kazneno djelo, te je za istim raspisana potraga.

Uprava policije MUP-a HNŽ zahvaljuje Upravi policije Kantona Sarajevo i službenicima OSA-e BiH na profesionalnoj pomoći glede rasvjetljavanja navedenih kaznenih djela", stoji u priopćenju MUP-a HNŽ.