Mumije primaju tisuće kuna, a Grmoja opet pita Božinovića "Zašto ne daš iz BiH..."

Nikola Grmoja , intervju, Aluminij Mostar, komentar, Mostar, Nikola Grmoja , Nino Raspudić, granica, pitanje, mumije, Sabor RH, dijaspora, Nikola Grmoja , granica, Davor Božinović

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja poslao je novo pitanje ministru policije RH Davoru Božinoviću.

"Nakon što je Europska unija BiH stavila na listu sigurnih zemalja Bosnu i Hercegovinu iz kojih razloga se i dalje pri ulasku u RH iz BiH na više dana mora imati negativan i skupi test, odnosno zašto se bez testa može ući u RH samo na 12 sati", upitao je ponovno Nikola Grmoja dodavši da će isto ugroziti turističku sezonu na području Dalmacije, ali i diskriminira hrvatske državljane iz BiH. Na koncu je upitao i zašto se ne libelizira prelazak granice bez ograničenja kao za ulazak u RH iz Republike Srbije. 

Inače, ovo je drugi put da se Mostov Grmoja zalaže za bh. Hrvate, dok mumije koje za to imaju izdašna primanja šute. Ni HDZ Bosne i Hercegovine odviše se ne trudi uključiti u ovu problematiku, a lider Čović je nedavno, nakon što su sedam mjeseci zatvorena vratima svim državljanima, a napose i Hrvatima iz BiH, kazao da nećemo još dugo čekati. 

Sve je jasnije da korona granična politika sve manje ima veze s razumom, a sve više s tim da se na Rivijeru, prema ekonomskim procjenama pravdanim pandemijom -  pusti one koji će potrošiti više.