"MREŽA IV" Velika akcija policije u tri županije

Policija
Hercegovina.info

Rano jutros, policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, počeli su istovremeni pretrese na 32 lokacije na području Zenice, devet lokacija na području Srednjobosanske županije i dvije lokacije u Sarajevu.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “MREŽA IV “, koju provodi Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojske županije u suradnji i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, a današnje aktivnosti se provode u suradnji sa Federalnom upravom policije i Upravom policije MUP-a Srednjobosanske županije, javlja N1.

Današnja akcija je usmjerena na uhićenja i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za vršenje kaznenih djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva.

Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama su vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i uhićenja osoba koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih kaznenih djela.

Više detalja o samoj akciji, kao i rezultatima bit će poznato tijekom dana.