MOŽE SVE Rušitelji izbora nezavisni kandidati

Stolac
Hercegovina.info

Na lokalnim izborima u Stocu reaktivirati će se brojne osobe koje su aktivno sudjelovale, ili čak pravomoćno osuđene za nerede 2016. 

Aktualnog kandidata za načelnika Zorana Turkovića Središnje izborno povjerenstvo je na 88. sjednici od 24. studenog 2016. kaznilo s novčanom kaznom od 700 maraka i zabranom angažiranja naredne četiri godine, zbog prekida procesa na biračkom mjestu 176A012 – Vatrogasno. Na isto se žalio, no žalba mu je odbijena kao neutemeljena. 

Nadalje, Samir Hamzić nezavisni kandidat na izborima 2020. ima pravosnažnu presudu za prekid izbora 2016. Hamzić je na sudu u Čapljini proglašen krivim i osuđen šest mjeseci uvjetno zbog uništenja izbornih isprava, a jer je kao član biračkog odbora prekinuo izbore na biračkom mjestu Gorica II, i to nakon telefonskog poziva i bez ikakva obrazloženja. 

Glasačku kutiju, zapisnike, prazne glasačke listiće, birački spisak odnio je i stavio u svoj automobil, navodi se u presudi suda u Čapljini.

Nadalje, za člana biračkog odbora u Stocu predložen je Haris Baljić, koji obnaša dužnost savjetnika predsjednika Skupštine Hercegovačko–neretvanske županije. 

Baljić je također osuđen uvjetno na 7 mjeseci, jer je zajedno s još dvije osobe upao na biračko mjesto 176A013 Stolac 3, gdje je fizički napadnut Mario Šutalo, te odnesena biračka kutija. Baljić je bio i na biračkom mjestu 176A004-Stolac 1A, gdje je uzeo biračku kutiju i odnio je do zida "Careve“ džamije, što se također navodi u presudi suda u Čapljini.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.