FOTO  MOŽDA I MOSTAR DOČEKA Svečano otvoren bazen olimpijskih dimenzija u Trebinju

Trebinje, bazen, olimpijski bazen
hercegovina.info

U Trebinju je danas svečano otvoren zatvoreni bazen. Vrpcu su svečano presjekli srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Bazen je reprezentativno zdanje izgrađeno na oko 10 tisuća četvornih metara koji obuhvaća bazen za plivanje olimpijskih dimenzija s pratećim bazenom za rasplivavanje, gledalište s oko 500 mjesta, te prateće sadržaje, dvorane za fitnes, restoranski prostor i smještajne kapacitete. Izgradnja je koštala 13 milijuna maraka, a investitor su Hidroelektrane na Trebišnjici.

Gradnja zatvorenog bazena, počela je 2017. godine. Sve je usporeno nakon nevremena u velajči 2019, kada je orkanski vjetar nanio ogromnu, milijunsku štetu na gradilištu, pa se tijekom saniranja štete i izmjene projekta izgubilo dodatno vrijeme.

Zatvoreni bazen u Trebinju će dodatno obogatiti turističku ponudu grada, a već su neki od najpoznatijih vaterpolo i plivačkih klubova iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske najavili suradnju. Danas su pak prijateljsku utakmicu odigrale reprezentacije Srbije i Crne Gore.