MOSTARSKI METEOROLOG IMA DOBRE VIJESTI Očistite roštilje, pozovite društvo, za 1. svibanj bit će jako toplo

koronavirus, mjere opreza, Slađan Bevanda, Vili Beroš, praznik rada, prvi maj, prvi svibanj, praznik rada, međunarodni praznik rada
Ilustracija

Praznik rada u Hercegovini će biti praćen lijepim i stabilnim vremenom što će sigurno razveseliti sve one koji subotu planiraju provesti na otvorenom uz druženje i prigodan roštilj. Kako nam kaže mostarski meteorolog prof. Zoran Zadro stabilizacija vremena kreće već od sutra.

"Idući dani, počevši od sutra bit će povoljniji, sunčaniji i topliji. Temperature zraka će biti proljetno-ljetne, u prosjeku će one iznositi oko 25 stupnjeva, a moguće čak i nekoliko stupnjeva veće. Osobito će povoljno vrijeme biti u petak i subotu i generalno za vikend i smatram kako će vrijeme ići na ruku svim onima koji 1. svibanj žele proslaviti na otvorenom uz neki roštilj. Nešto kiše će biti u noći na petak i potkraj petka, ali to su izuzetno male količine u odnosu na ono što je bilo primjerice noćas", ističe Zadro.

I saharski pijesak će otići iz naših područja.

"Pojava saharskog pijeska će potrajati još danas i eventualno sutra, kao utjecaj suptropskog zraka sa sjevera Afrike. Međutim za vikend će se to stabilizirati i općenito neće biti dotoka istog prema našim krajevima."

I idući tjedan bi trebao biti pravi proljetni.

"Kako se sada čini i idući tjedan ćemo imati stabilno vrijeme, iako u ponedjeljak postoji mogućnost za jedno kratkotrajno pogoršanje vremena uz kišu", rekao prof. Zadro.