Mostarski DF tvrdi: Kongres je bio režiran

stari most

... Predsjedništva DF-a dopis u kojem su, uz priloženu peticiju sa 179 potpisa, zatražili smjenu člana Predsjedništva stranke Ružice Burić iz Mostara te hitno održavanje izbora u Gradskom odboru (GO) DF-a Mostar.

U jučerašnjem priopćenju istaknuli su da je Predsjedništvo DF-a ostalo nijemo na njihov zahtjev. Potcrtali su da je Kongres bio izrežiran, jer se i prije službenog početka znalo tko će ući u GO stranke, u koji je ušla i Burić.

- Na ovaj način obećavajuća stranka je sama sebi zapečatila sudbinu bar u HNŽ i pokazala da je jedno veliko razočarenje na bh. političkoj sceni - naveli su nezadovoljni članovi mostarskog DF-a, u kojem već duže vrijeme vladaju narušeni odnosi.

U dopisu koji su uputili Komšiću, članovi mostarskog DF-a istaknuli su da su zahtjev za smjenu Burić uputili zbog njenih "brojnih propusta, grubih grešaka, ružnih istupa te nekolegijalnog ponašanja".

- Burić je od samog osnivanja stranke u Mostaru pokretač raznih previranja u stranci, podmetanja, opstruiranja rada članstva i slično, zbog čega je veliki broj utjecajnih članova napustio članstvo u stranci. Puno toga vi ne znate gospodo, ali samo zato što ne razgovarate sa običnim članstvom i poprilično ignorirate ljude na terenu, tj. glasače kojima ste mnogo toga obećavali u predizbornoj kampanji - navodi se u tom dopisu članova vladajućeg DF-a.