FOTO  MOSTARSKA RIMA "U Starom gradu - 41 u hladu"

Vrućine Mostar
Hercegovina.info

Bosnu i Hercegovinu ponovno je zahvatio toplotni val koji je sa sobom donio nesnosne vrućine. Najtoplije je u Mostaru gdje je živa na termometru danas u 14 sati pokazivala 41 stupanj. Nešto malo manje izmjereno je u druga dva hercegovačka mjesta Grudama i Trebinju gdje je trenutna temperatura 38 stupnjeva.

Vrućine Mostar

Unatoč radnom danu, u Mostaru je danas primjetan veći broj turista. Brojni su osvježenje potražili ispod Starog mosta i Neretvi, neki na ušću Radobolje, a veliki broj njih u hladovinama ugostiteljskih objekata.

Vrućine Mostar

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su; Bjelašnica 22 stupnja, Ivan-sedlo 32, Neum 34, Sanski Most 35, Bihać, Gradačac, Prijedor i Tuzla 36, Bugojno, Sarajevo i Zenica 37, Banja Luka, Grude i Trebinje 38 te Mostar 41 stupanj.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39, na jugu do 41 stupanj.