MOSTARCI U PRITVORU Nagovarali su svjedoke na davanje lažnog iskaza

uhićenje Mostar FUP
Screenshot/Avaz

Općinski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i odredio jednomjesečni pritvor E.B. (58) i V.V. (51) iz Mostara, dok su za A.M.(35) iz Tuzle određene mjere zabrane napuštanja boravišta i obavljanja određenih poslova, javlja Avaz.

Oni su uhićeni u ponedjeljak u akciji koju su pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP) s ciljem otkrivanja i dokazivanja izvršenja kaznenih djela udruživanje radi činjenja kaznenog djela, podstrekavanje na krivično djelo, davanje lažnog iskaza te kaznenog djela Spriječavanje dokazivanja.

S njima je uhapšen i K.E. (26) iz Mostara, koji je nakon ispitivanja u Županijskom tužiteljstvu u Mostaru pušten na slobodu, ali se istraga u ovom predmetu nastavlja.

Na teret im se, zapravo, stavlja da su podstrekavali svjedoke na davanje lažnog iskaza, kao i na drugi način pokušali ometati kazneni postupak pred Županijskim sudom u Mostaru protiv organizirane kriminalne grupe kojom je rukovodio Sado Đugum (44).

Inače, E.B. je Đugumov punac, dok je A.M. zatvorski čuvar u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Tuzla.