MOSTARAC OSUMNJIČEN ZA PRONEVJERU Počelo suđenje suspendiranom blagajniku BHANSA-e

dejan pudar
BIRN

Suspendiranom glavnom blagajniku Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) Dejanu Pudaru počelo je suđenje za pronevjeru više od 270.000 maraka počinjenu prije deset godina, piše Detektor.

Optužnica tereti Pudara da je od siječnja 2014. do kraja studenog 2015. godine prisvojio 276.222 marke krivotvoreći račune, blagajničke naloge za isplatu akontacija i naloge za službena putovanja BHANSA-e za druge uposlenike i sebe, a koja se nisu dogodila.

“Dokazat ćemo da je optuženi kao glavni blagajnik krivotvorio dokumentaciju BHANSA-e i pravnog lica ‘Mrkulić’”, kazao je u uvodnoj riječi tužitelj Igor Dubak.

Dodao je da iz materijalnih dokaza proizilazi da je Pudar bio ovlaštena osoba za podizanje i raspolaganje novčanim sredstvima.

Tužitelj je naveo da će grafološkim vještačenjem biti dokazano da je optuženi skriptor krivotvorenih potpisa zaposlenika za koje je kreirao naloge za putovanja i događaje koji se nisu dogodili.

Tužiteljstvo će uložiti i listu prisustva na poslu za zaposlene koji su u vrijeme navodnih putovanja bili na poslu ili na godišnjem odmoru. Uz zaposlene u BHANSA-i, bit će pozvan i vještak financijske struke.

Dubak je rekao da je predložen veći broj svjedoka, ali da se može pozivati više njih po ročištu s obzirom da će se kratko izjašnjavati na određene okolnosti.

Branitelj Jasmir Muratović kazao je da Obrana u ovoj fazi postupka neće iznositi uvodnu riječ.

Za 7. veljače zakazano je saslušanje prvih svjedoka.