MOSTARAC OSUMNJČEN ZA KRAĐU KIPA Krim policija privela 46-godišnjaka zbog krađe statue Bruce Lee iz parka Zrinjevac

Bruce Lee

Povodom pronalaska ukradenog kipa Bruce Lee-ja iz mostarskog parka Zrinjevac oglasili su se i iz Ureda komesara MUP-a HNŽ.

Kako je sinoć javio portal Hercegovina.info, kip je pronađen u petak u poslijepodnevnim satima, međutim pretrpio je teška oštećenja na predjelu nogu i glave.

Odjel kriminalističke policije Policijske uprave Mostar nakon opsežno provedene kriminalističke istrage, uhitio je osobu inicijala D.P. (1978) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je otuđio kip Bruce Lee iz parka Zrinjevac u Mostaru.

Kip Bruce Lee otuđen je iz Parka Zrinjevac 02. na 03. ožujka 2024. godine, što je izazvalo zabrinutost i osudila javnost iz cijele regije. Kriminalistička istraga bila je komplicirana iz više razlog, a pogotovo što park Zrinjevac nema video nadzora. Usprkos svim otežavajućim okolnostima inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar uspjeli su za kratko vrijeme utvrditi identitet osumnjičenog, privesti ga i pronaći predmetni kip, koji je oštećen, priopćili su iz MUP HNŽ.

PU Mostar će po okončanju istrage nad osumnjičenim podnijeti Izvješće o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Iz policije nisu bili spremni sa javnšću podijeliti informaciju gdje je točno pronađen ukradeni kip.