Mostarac optužen za krijumčarenje Turaka u RH

Diana Kajmaković, Milanko Kajganić, tužiteljica, BIH, droga, proizvodnja i promet drogama, Tužiteljstvo BiH, osumnjičeni, razbojništvo, respiratori, Tužiteljstvo BiH, respiratori, tužiteljstvo, podignuta optužnica, mostarac, Gordana Tadić, Tužiteljstvo BiH, Bosna i Hercegovina, ratni zločini, Armija BiH, vojska republike srpske, ratni zločin, zločin protiv čovječnosti, prijedor
Arhiva

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Marka Jurkovića, rođenog 1989. godine u Mostaru, ranije osuđivanog, državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti da je, u namjeri pribavljanja nezakonite imovinske koristi, pokušao nedozvoljeno prevesti izvan područja graničnog prelaza iz BiH, državljane Turske, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak u R Hrvatsku.

On se tereti da je motornim vozilom, za novčanu naknadu, povezao krijumčarene osobe iz pravca Bijače prema naseljenom mjestu Pozla Gora u R Hrvatskoj, gdje je otkriven i spriječen od strane pripadnika Granične policije BiH.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stava 1. u vezi sa članom 26. stav 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.