MOSTAR U planu izgradnja dva nova vrtića, čeka se rebalans proračuna

Vrtić
Ilustracija/hercegovina.info

Imali smo poziv nekoliko roditelja iz Centra II vezano za vrtić Zvončić. Kažu nam da je to najmanji vrtić u Gradu, bez dvorišta, a da im je kazano da ne mogu ni dobiti dvorište jer bi to narušilo izgled u tom dijelu Grada. Kontaktirali smo tim povodom i ravnateljicu gradskih vrtića Danijelu Kegelj, koja se raduje da roditelji brinu i zovu, kako bi se uvjeti rada vrtića u Gradu poboljšali, a uputila nas je na Grad Mostar, koji ima u planu gradnju novog vrtića. 

“Kad se prije rata na tom lokalitetu pristupilo izgradnji zgrade, planiran je zbog potrebe stanovništa i dječji vrtić. Vjerojatno je, sada ja to ne znam, po tadašnjim kriterijima bilo dovoljno da vrtić bude u objektu bez dvorišta. Uglavnom zatečeno stanje je da je tu bio vrtić, a nije bilo planirano dvorište za djecu.

Kasnije, kada se zbog, Bogu hvala velikog broja stanovnika i djece ukazala potreba za novim objektom i većim smještajem mi smo kroz plansku dokumentaciju 2012., kad je Gradsko vijeće usvajalo planove na gradskom području Zapad planirali dva vrtića. Jedan je u Centru II, negdje kod Binga, a drugi je planiran u okviru plana Zgoni II, to je kod sadašnjeg objekta Oaza, gdje je stara rudarska uprava bila, iza Kartinga”, potvrdila je za hercegovina.info Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara. 

Istaknula je da je pokrenuta procedura za izradu projektne dokumentacije, da se gradi potpuno novi vrtić u obuhvatu regulacijskog plana Zgoni II.

Taj novi vrtić, kada se steknu uvjeti i osigura dovoljno sredstava ići će se u izvođenje radova, da bi se osigurao dodatni prostor za potrebe smještaja djece u vrtić”, istaknula je Deronjić dodavši da će preciznije informacije na ovu temu imati nakon rebalansa proračuna. 

Širenjem grada i doseljavanjem stanovništva potreba za uređenijim i ljepšim vrtićima svakodnevno je sve veća.

Međutim, JU Dječji vrtići Mostar često vodi bitke s huliganima koji uništavaju vrtićku imovinu, ili pak odluče na vrata vrtića parkirati stari autobus i tu ga ostaviti narednih 20 godina. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.