MOSTAR - ŠIROKI BRIJEG Promet će biti obustavljen zbog biciklističke utrke

Biciklistička utrka
Ilustracija/Hercegovina.info

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju se vozači na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ.

Zbog održavanja biciklističke utrke danas u vremenu od 09:00 do 16:00 sati promet će biti obustavljen na dionici Mostar – Široki Brijeg (kružni tok Polog do kružnog toka Miljkovići).

Sporije odvijanje prometa, zbog radova, očekivati je na:
- ulaz u Stolac, Žegulja – Ljubinje.
- M-17 Jablanica – Mostar (Donja Jablanica).
- R-428 Ravno – raskrižje M-6 (Ljubinje – Trebinje).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Poplave u HNŽ

Zbog obilnih kišnih padalina koje su se dogodile oko 14 sati (02.06. 2023. godine) na području Hercegovačko-neretvanske županije, kontaktirani su svi Operativni centri CZ-e i Profesionalne vatrogasne jedinice.

Prema svim prikupljenim informacijama opće stanje nakon padalina u županiji je dobro, radilo se uglavnom o lokalnim pljuskovima u kojima je grad Mostar zadesila najveća količina padalina, dok je u ostalim gradovima/općinama količina padalina bila zanemariva.

Prema informacijama iz PVJ Mostar, vatrogasci su imali veliki broj intervencija koje su se uglavnom odnosile na ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija, podzemnih garaža, tržnih centara, te ispumpavanje vode iz prostorija Osnovne škole u ulici Alekse Šantića. Sve intervencije su uspješno obavljene.