FOTO  Mostar SG poveo protiv Salinesa u finalnoj seriji

SG Staklorad i Salines
Hercegovina.info

Fantastičnu utakmicu večeras smo gledali u Mostaru u prvoj finalnom susretu doigravanja za prvaka, u kojoj je Mostar Stari Grad poveo u finalnoj seriji protiv Salinesa pobjedom 7:4.

Poveli su domaći već u prvoj minuti. Pogrešan pas dao je kapetan gostiju Rajčević, presjekao je to Rakić i dodao do Aladžića koji je kroz noge Milanovića šalje u mrežu.

U šestoj minuti već je 2:0. Odlično je solo prodorom probio obranu gostiju Bilal Jelić i neobranjivo je šalje u rašlje vratara Milanovića.

U tim trenutcima trener Salinesa poziva minutu odmora. U 10. minuti odličnu prigodu za smanjenje vodstva imao je Brazilac u redovima Salinesa Tales, ali je odlično reagirao Stanislav Galić. No, zato Galić u 12. minuti nije mogao ništa. Sve je sam napravio Tales i poslao je iza leđa vratara Mostaraca.

U 14. minuti poravnanje. Istrčali su jednu polukontru gosti, sam je na drugoj vratnici ostao Tomić kojemu nije bilo teško loptu pospremiti u mrežu.

Dvije minute kasnije potpuni preokret. Nakon jednog kornera lopta dolazi do kapetana gostiju Rajčevića koji topovski šutira za slavlje gostiju. Šok na klupi domaćih u tim trenutcima.

No, minutu kasnije pogodak na drugoj strani. Radmilović je dodao Jelića koji neometan puca s desetak metara i loptu šalje pod gredu za novo poravnanje. Do kraja poluvremena Salines je preko Isanovića imao veliku prigodu za novi pogodak no Galić je to odlično zaustavio. Veliku šansu s druge strane imao je i Lazarević, ali i Milanović je na visini zadatka, te se s rezultatom 3:3 odlazi na odmor.

Čim je lopta krenula s centra u drugom djelu, Mostar Stari Grad postiže pogodak. Bilal Jelić je sve sam napravio, pronašao Kahvedžića na drugoj strani koji matira Milanovića za novu prednost domaćih.

Na, novi pogodak trebalo se čekati do 33. minute. Odlično je Rakića uposlio Josip Bošković, a srpski reprezentativac maestralnim pogotkom loptu šalje pod gredu Darka Milanovića.

Nepunu minutu kasnije gosti smanjuju na 5:4. Lopta pogađa domaćeg igrača Anela Radmilovića i od njega se odbija u mrežu Galića

U 37. minuti velika prigoda za Salines. Sve je sam napravio Tomić, zaobišao Galića, ali ne uspijeva loptu poslati u mrežu. No, zato za dvadesetak sekundi kasnije gol na drugoj strani. Gotovo identična situacija. Jovan Lazarević zaobilazi Milanovića i loptu šalje u mrežu za veliko slavlje.

Minutu kasnije Mostarci potvrđuju pobjedu. Nakon jednog kornera, sam na povratnoj lopti ostaje Nermin Kahvedžić koji pogađa za konačnih 7:4.

Druga finalna utakmica igra se u srijedu u Tuzli. Hoće li Mostarci u srijedu postati novi prvaci ili će se sve prolongirati za treću utakmicu ostaje nam za vidjeti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.