MOSTAR OVE GODINE BEZ RED BULL SKOKOVA Evo što organizatori planiraju za iduću godinu

red bull

Svjetski poznata manifestacija "Red bull cliff diving", čija se jedna etapa u Mostaru održavala devet godina zaredom, ove godine preskače Grad na Neretvi.

Iako je Stari most bio možda i najatraktivnija skakaonica sa koje su najbolji svjetski skakači izvodili atraktivne skokove u Neretvu, portal Hercegovina.info doznaje da se ova manifestacija za 2024. u Mostaru neće održati.

Tako ovogodišnje natjecanje počinje u Ateni, 26. svibnja, nastavlja se u Bostonu u Sjedinjenim Državama, zatim ide u Italiju, Irsku, Norvešku, Kanadu, Tursku i Australiju. 

Iz Grada Mostara za Hercegovina.info potvrđeno je kako skokova ove godine neće biti, barem što se tiče profesionalne konkurencije.

"Red Bull ostaje u Mostaru i ove godine. Ono čega neće biti je natjecateljski dio. Preskače se jedna godina, a održat će se drugi dio eventa, edukacije, trening skokova za mlađe skakače itd. Iduće godine opet ide natjecateljski dio", naveli su iz Grada.

Iz organizacije ovih skokova naveli su kako je riječ samo o jednogodišnjoj pauzi.

"Kultni Stari most u Mostaru tijekom devet godina je jedna od najljepših i najpopularnijih stanica Red
Bull Cliff Diving Svjetske Serije, kao i najprestižniji sportski događaj u našoj zemlji. Lokalni tim koji organizira Red Bull Cliff Diving u Mostaru donio je odluku o jednogodišnjoj pauzi, sa ciljem da dodatno unaprijedi cjelokupan događaj i iskustvo na njemu za sve posjetitelje, gledatelje i zajednicu.

Jubilarni 10. Red Bull Cliff Diving u Mostaru donijet će spektakularan događaj s dodatnim sadržajima za grad Mostar i nezaboravna iskustva  gledatelje i obožavatelje. Red Bull i dalje ostaje usko povezan sa gradom Mostarom te će nastaviti podržavati tradiciju skokova u Mostaru i lokalnu skakačku zajednicu. Mostar će također ostati grad domaćin skakačkog kampa za mlade talente sa skakačkom legendom Orlandom Duqueom. Ova inicijativa usmjerena je na poticanje i podršku mladim skakačima, kako bismo jednog dana imali zadovoljstvo da gledamo predstavnika iz Mostara na Red Bull Cliff Diving svjetskoj seriji", naveli su iz kompanije Red Bull.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.