MOSTAR MOJ DOM Članovi koalicije u naselju iz kojeg je iselilo najmanje 30 obitelji

Koalicija Mostar moj dom
hercegovina.info

Koalicija „Mostar moj dom“ koju čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast, u sklopu kampanje „Narod govori, mi slušamo“, a pridržavajući se epidemoloških mjera, danas je imala druženje sa mještanima mjesne zajednice Ortiješ, gdje su mještani upoznali kandidate koalicije o svojim problemima, sa kojim se svakodnevno suočavaju. 

Kako je priopćeno iz Koalicije, stanovnici Ortiješa posebice su im istakli masovni odlazak cijelih obitelji iz ovog prigradskog naselja, te su posebno istakli da nakon gašenja Aluminija od strane vladajuće stožerne iseljeničke stranke iz prograničkog dijela Ortiješa odselilo preko 30 obitelji, te da u tom dijelu Ortiješa od 75 kuća 30 su skroz prazne.

"Osim nedostatka radnim mjesta građani su istakli i lošu infrastrkturu, posebice cestovnu, te kada počnu poznate mostarske jesenske kiše da se stvore tolike lokve da se sa automobilima ne može doći do kuće. Mještani su izrazili određenu dozu pesimizma da se može išta promjenuti na bolje, ali da se ne predaju i da će pokušati glasovanjem za hrvatske oporbene stranke ublažiti iseljavanje iz Ortiješa", navodi se u priopćenju Koalicije Mostar moj dom.  

Kandidati koalicije „Mostar moj dom“ su sa velikom pažnjom saslušali šta tišti mještane Ortiješa, a u ime koalicije mještanima gospodarski program koalicije predstavio je Lazo Raič, nositelj list za gradsko područje Jug.

„Razumijemo probleme mještana Ortiješa, prvo što će biti naš rad u Gradskom vijeću je stavljanje asfalta do svih kuća u Ortiješu, bez obzira na stranačku ili nacionalnu pripadnost. O utrošku novaca  za gradsko područje Jug odlučivati će dva novo izabrana vjećnika sa područne liste Jug i ja sam uvjeren da uz vašu potporu ću ja biti taj jedan, a vama ću biti dostupan od 0 do 24 sata, svih 365 dana u godini", kazao je Raič.

Istaknuo je da je Koalicija „Mostar moj dom“  izradila gospodarski program kojim se konkretno potiče otvaranje novih radnih mjesta, a da tu prvenstveno tumisle na osnivanje Holdinga od svih javnih poduzeće i ustanova u vlasništvu Grada Mostara, čime bi se napravile velike uštede, a i spriječile malverzacije sa javnim nabavkama.

"Takodjer i zapošljavanje u Holdingu bilo bi puno transparetnije nego što je sada slučaj, gdje  imamo možda i najteži oblik nepotizma u cijeloj Europi. Kroz Holding , točnije kroz buduću podružnicu Holdinga, sadašnje JP Parkovi, pokrenutu ćemo projekat Regija Mostar – Europska regija cvijeća, gdje ćemo po uzoru na europske gospodarske regije, promovirati mostarsku regiju kao regiju cvijeća i gdje će moći svoju egzistenciju naći veliki broj Mostaraca. Do rata u Mostaru se proizvodilo 25 000 000 cvijetova što je bilo 25% potreba tadašnje države, sada se na ovoj branši otvaraju još puno veće mogućnosti, jer u jugoistočnoj Europi nema niti jedna regija cvijeća, te se iz predpristupnih fondova europske unije mogu za ovaj projekat povući velika sredstva“, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje koordinator Koalicije porf. Vinko Drinovac.