Mostar i Neum jutros najtopliji, evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Mostar oblaci zalaz sunca
Hercegovina.info

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Bugojno, Drvar i Ivan-sedlo 6; Bihać, Jajce, Livno i Sarajevo 7; Sanski Most i Stolac 8; Doboj, Gradačac i Grude 9; Banja Luka, Bijeljna i Tuzla 10; Prijedor i Trebinje 11; Mostar i Zenica 12; Neum 14°C.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčanije prijepodne. Povećanje oblačnosti u drugoj polovici dana. Slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24°C.