MOSTAR Dvije intervencije vatrogasaca na izvlačenju zmija iz obiteljskih kuća

vatrogasci,zmija,opine
PVJ MOSTAR/ARHIV

Sezona požara u Hercegovini na svu sreću još nije počela, no mostarski vatrogasci imaju pune ruke posla sa jednim drugim problemom-zmijama.

Građani Mostara već znaju kako je broj vatrogasaca onaj koji treba pozvati kad im se neželjeni gmaz uvuče u kuću ili automobil.

Zmije u kućama na Željuši i u Brankovcu

Tako su u subotu pripadnici Vatrogasne jedinice Mostar najprije imali intervenciju na Željuši, gdje su iz obiteljske kuće od 17:25 do 18:30 radili na izvlačenju zmije.

Nedugo nakon toga, novi poziv. Ovoga puta iz Brkića ulice u naselju Brankovac.

Opet zmija u obiteljskoj kući.

Izvlačenje ovoga primjerka trajalo je od 20:15 do 20:55. Opet uspješno.

Nedavno nabavili alat za hvatanje zmija

Inače, mostarski vatrogasci nedavno su u svoju opremu uvrstili i alat za hvatanje zmija, rekao je Petar Jurić, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Ako ste se pitali što naprave sa zmijama nakon što ih uhvate, Jurić je odgovorio i na to je pitanje.

“Ima tu zmija i poskoka i kravosasa i onih koje i ne znamo. Mi vatrogasci naravno ne možemo ništa drugo uraditi nego ih u improviziranim spremištima (velikim bocama od vode i slično) spremimo, uklonimo i odnesemo u prirodu i divljinu, tamo gdje ne ugrožavaju nikoga i to je taj put koji radimo. Nismo do sada obučavani za takav posao, niti imamo neka pravila službe glede toga posla, već se ljudi sami u hodu organiziraju, sami nabavljamo potrebne sprave i opremu za koju mislimo da bi nam mogla pomoći, a sve u cilju davanja svega od sebe da bi pomogli ljudima i da bi učinili ljude u ovom gradu sigurnijima”, poručio je.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.