Molitveni pohod na kraljevski grad Bobovac

bobovac

... pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga održava se u subotu, 20. listopada 2018. na ostatcima drevnoga grada Bobovca pored crkve sv. Mihovila arkanđela nedaleko od Kraljeve Sutjeske.

U okviru Tropletovih dana kulture 2018., Tropletovi izvidnici će tradicionalno sudjelovati u Molitvenom pohodu na Bobovac, a pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže.

U subotu uz spomendan kraljice Katarine (25. listopada, dan kada je kraljica umrla u Rimu, 1478. godine), Vrhbosanska nadbiskupija i Ministarstvo obrane organiziraju Molitveni pohod na kraljevski grad Bobovac.

Tako će biti i ove godine kada će katolici, pripadnici Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga svih razina (SIPA, Granična, Sudska, Zatvorska policija, policajci federalne i županijske razine) zajedno s vjernim katoličkim pukom iz raznih krajeva, moliti za osobne potrebe, za naš narod i za Domovinu.

Sjedinjeni u molitvi s njima će biti i pripadnici Počasne zaštitne bojne Hrvatske vojske u povijesnim odorama, te vojni izaslanici, vojni kapelani i pripadnici međunarodnih snaga stacioniranih u BiH.