Mladić se 16 godina skrivao u Beogradu! U Lazarevo doveden samo dva dana prije uhićenja?

Prema navodima tog lista, Mladić je živio u novobeogradskom naselju Šest Kaplara koje je dobilo ime po višekatnicama u kojima uglavnom žive bivši vojni dužnosnici. U Lazarevo je doveden svega par dana prije uhićenja. Tu je informacija Dvnevnom avazu potvrđena od izvora unutar srpske policije.

To potvrđuje javno izrečene pretpostavke proteklih godina - da je najveći ratni zločinac s ovih prostora u miru provodio dane mirovine u prijestolnici države koja ga je štitila.

Osim toga, Mladić se redovito viđao sa suprugom Bosiljkom i sinom Darkom te je održavao kontakt s rodbinom Mladićima iz Lazareva.

Tijekom obiteljskih okupljanja u Lazarevu ponekad im se pridružio i sam Mladić. Prije samo 20 dana tokom proslave slave Sv. Đorđa (6. svibnja) u seoskoj oronuloj kući bili su Ratkova životna suputnica Bosiljka i njihov sin Darko sa suprugom i djecom.

Uz to, 20. ožujka 2010. godine okupljanju u Lazarevu pridružile su se i Milica Avram, Ratkova sestra koja živi u Vojkovićima, u blizini Sarajeva, kao i Radinka, udovica Ratkovog brata Milivoja, koja ima kuću u Kasindolu.

Ratku Mladiću u navodnom bijegu izgleda ništa nije nedostajalo.

Dnevni avaz tvrdi kako je za te detalje znao cijeli policijsko-obavještajni vrh Srbije, no zašto se tek sada krenulo u Mladićevo uhićenje vjerojatno nikada neće biti poznato.

Taj je list u studenom prošle godine objavio je ekskluzivnu priču o tome da je Ratko Mladić u beogradskom naselju Šest Kaplara živio i 2008. godine. U blizini je sjedište MUP-a Srbije.

- U ovom naselju su najveći domoljubi u Beogradu i ako postoji sigurno mjesto za Mladića, onda je to ovdje. Ruku u vatru smijem staviti da ga nitko tko ovdje živi ne bi nikada izdao - uvjeravao je novinara Dnevnog avaza sjedokosi stariji muškarac, stanovnik u jednom neboderu u naselju Šest Kaplara.