Mladi u Vitezu očistili korito rijeke Lašve

Mladi u Vitezu očistili korito rijeke Lašve

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni u suradnji s Općinom Vitez uspješno realizirala prvu fazu projekta ,,Ekološki sat otkucava-spasimo rijeku Lašvu".  Prva faza projekta sastojala se od čišćenja korita rijeke Lašve kod ,,Ribarskog revira" u Vitezu, prenosi portal vecernji.ba.

Kako nam je kazao predsjednik udruge Mateo Marić, ovo je prva faza projekta koja se sastoji od čišćenja lijeve i desne strane korita rijeke Lašve, postoje još dvije faze realizacije ovoga projekta koje će uslijediti u narednim mjesecima. 

"Ova prva faza je jako bitna, jer u prvoj fazi smo očistili golemo smeće koje je stvaralo ogroman problem kada su poplave, a i rušilo je ugled prelijepog ,,Ribarskog revira" kojeg ribari drže jako čistim i urednim koliko je to moguće. Ovim putem se zahvaljujemo Ribolovnom društvu Vitez na tome što su prepoznali ovaj projekt i ustupili nam svu potrebnu papirologiju kako bi se ovaj projekt realizirao kako treba", rekao je Mateo Marić. 

Posebna zahvala, kako su rekli iz udruge, ide "Ribolovnom društvu Vitez" i njihovim članovima, gospodinu Draganu Jonjiću-predsjedniku ,,Udruge Ribolovaca" , gospodinu Novaku Šariću, gospodinu Ivanu Sajeviću-voditelju Gradskog kazališta mladih u Vitezu, Ivoni Matošević-voditelj djece Gradskog kazališta mladih u Vitezu koji su angažirali svoje članove kako bi im pomogli u realizaciji ovoga projekta.  Također se zahvaljuju svim članovima udruge i volonterima.