Mladi članovi Crvenog križa pokazali zavidno znanje iz pružanja prve pomoći

Natjecanje prva pomoć Crveni križ
CK FBiH

Crveni križ Federacije BiH organizirao je 23. Federalno natjecanje iz pružanja prve pomoći u Pionirskoj dolini i ZOO vrtu u Sarajevu. 

Natjecanje je okupilo učenike osnovnih i srednjih škola iz Federacije BiH kao i timove mladih Crvenog križa, koji su na različitim isceniranim nesrećama uz realistički prikaz ozljeda, stanja i oboljenja pokazali stečeno znanje i vještine iz prve pomoći.

Sudjelovalo je oko 200 volontera i profesionalaca te više od 50 natjecatelja među kojim devet ekipa i to pet ekipa prve pomoći u kategoriji omladine i četiri ekipe prve pomoći u kategoriji podmlatka. 

U obje kategorije prvo mjesto odnijeli su timovi iz Orašja. Naime, u kategoriji podmlatka prvo mjesto, zauzela je ekipa je O.Š. 'Fra Ilija Starčević', a u kategorija omladine Tim mladih Crvenog križa općine Orašje 'Tutti Fratelli'.

Natjecanje prva pomoć Crveni križ

Drugo mjesto u obje kategorije zauzele su ekipe iz Živinica, dok su treće mjesto zauzele ekipe iz Kiseljaka. Ekipe koje su zauzele prva tri mjesta, u obje kategorije, sudjelovat će na Državnom natjecanju iz pružanja prve pomoći. 

"Svim sudionicima želimo čestitati na predstavljenom znanju u pružanju prve pomoći što je rezultat edukacija koje organizacije Crvenog križa sprovode te se nadamo da će i današnji sudionici stečena znanja i iskustva prenositi na mlađe generacije u svojim sredinama", poručio je generalni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić. 

Inače, podmladak i omladina Crvenog križa Federacije BiH čine najbrojnije članove Crvenog križa, koji šire humane vrijednosti i sudjeluju u realizaciji brojnih humanitarnih, zdravstvenih edukativnih i socijalnih aktivnosti, navedeno je u priopćenju iz Crvenog križa FBiH.