FOTO  Mladež HDZ-a BiH Mostar u posjeti predsjedatelju Predsjedništva BiH

Mladež HDZ-a BiH, dr. Dragan Čović

Domaćin u zgradi Predsjedništva BiH bio je hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović. Članovi Gradske organizacije Mostar obišli su prostorije Predsjedništva BiH te tom prilikom i uručili poklone za Ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Poklon sliku, novouređenog Trga hrvatskih velikana, ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru uručio je Marko Zovko, predsjednik GO Mladeži HDZ-a BiH Mostar, a ručno izrađeni grb Hrvatske zajednice Herceg-Bosne član GO Mladeži Goran Bošnjak, koji je isti i izradio. Na druženju, u Salonu Predsjedništva BiH, Mladež je kroz pitanja imala priliku saznati sve o aktualnoj političkoj situaciji u BiH s posebnim osvrtom na Grad Mostar.

U Parlamentu Federacije BiH domaćin je bio Slaven Zeljko, savjetnik predsjedavajuće Doma naroda PFBiH Lidije Bradare koji je predstavio rad ove institucije s osvrtom na Doma naroda i Zastupnički Dom. Detaljno se razgovaralo o načinu izbora zastupnika u oba doma, načinu glasovanja i donošenja odluka kao i o prijedlozima izmjena Izbornog zakona. Ono što je članove Gradske organizacije Mostara najviše zanimalo su prijedlozi vezani za Grad Mostar. U ulozi domaćina bio je i Dario Pušić, predsjednik GO Mladeži HDZ-a BiH Mostar u mandatu 2013.-2015., a sadašnji zastupnik u Skupštini HNŽ-a i Domu naroda Parlamenta FBiH.

Službenu posjetu Mladež je završila u Parlamentarnoj skupštini BiH gdje ih je ugostila Ljilja Zovko, predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda PS BiH. Osim informacija o radu Parlamentarne skupštine BiH, ima li su priliku upoznati se i s povijesnim slijedom obnove i uporabe zgrade Parlamentarne skupštine BiH.
Posjeti institucijama Bosne i Hercegovine nazočilo je 50 članova Mladeži Gradske organizacije HDZ-a BiH Mostar i to članovi GO Mladeži te predsjednici i predstavnici 25 temeljnih ogranaka Mladeži Mostar.