Mladen Ivanković Lijanović: Čović i Dodik koče napredak BiH

Dragan Čović

Ponovo se pokazalo da stranke iz Republike Srpske zajedno sa svojim partnerom iz Federacije HDZ-om BiH, ne žele nastavak konstituirajuće sjednice Parlamenta BiH, odnosno implemetcaiju izbornih rezultata. Napomene radi, implementacija izbornih rezultata i konstituisanje vlasti na državnom nivou zavisi od okončanja procedura vezanih za konstituisanje domova naroda.

Iz Republike Srpske ponovo nije predložena osoba za kolegij PSBiH što je preduslov za nastavak konstituirajuće sjednice. Sa druge strane imamo opstrukciju HDZ BiH koji ima najveću odgovornost u preostala četiri kantona u Federaciji, gdje još uvijek nisu delegirani kandidati za Dom naroda, što je opet preduslov za konstituisanje Doma naroda BiH", izjavio je danas u Sarajevu Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak te dodao:

„Odgovornim smatram HDZ BiH i stranke iz Republike Srpske. Ponovo se pokazuje da njihovi čelnici ne žele boljitak građana BiH, ne žele ekonomski, socijalni i svaki drugi oporavak zemlje. Kako stvari stoje, njima je pod izlikom ponovnog sastajanja za 15 dana prvenstveni cilj ukrasti još vremena za pohlepno grabljenje fotelja odakle bi i u naredne četiri godine ovu zemlju i njene građane gurali u ponor, u dužničko ropstvo, neimaštinu i još veću izolaciju kao i poslijednjih dvadeset godina".