VIDEO  Mlada obitelj u kući je imala sve za jaslice, a trebao im je samo natkriveni prostor u dvorištu. Od ovog Božića imaju i to

žive jaslice,Livno,Božić,Hercegovina

Supružnici Miroslav i Danijela Maganić iz mjesta Veliki Kablići pored Livna ove godine su u obiteljskom dvorištu uprizorili jaslice u koje je uložen višemjesečni trud.

"Već godinama planiramo napraviti žive jaslice, ali nismo imali adekvatan prostor za njih budući da trebaju biti natkrivene kako bi ih zaštitili od vjetra, kiše i leda", kaže nam Danijela koja je znala da će na toj lokaciji biti jaslice čim su proljetos natkrili otvoreni prostor.



Osim prirodnih dobara, Maganići su većinu materijala imali u svojoj kući.

"Od figura smo kupili samo nekih 7-8 ovčica, tako da što se tiče financijskih ulaganja trebali smo samo to pokriti, ostalo smo više-manje imali u kući", nastavljaju i dodaju da su mahovinu brali više puta, a i cijela logistika je bila angažirana kako bi se sva kamenja iz okolnog brda smjestila u dvorište ove obitelji.

Za izradu jaslica trebalo je tjedan dana, a na kraju su urađene na 3 etaže blokova, a ispod su postavljene palete kako bi štitile od vlage, dok je sve zaštićeno dodatno ceradama kako vjetar i kiša ne bi pokvarili višetjedni trud.