MJEŠTANI U STRAHU Bolnica najavila da će brata ubojice za tri dana pustiti kući, Centar za socijalni rad Grude traži nastavak hospitalizacije

Draženko Jasak nož

Sveučilišna klinička bonica Mostar priprema otpuštanje Draženka Jasaka, brata ubojice Joze Jasaka iz Gorice kod Gruda. Iz te su ustanove, prema našim saznanjima, premda na medijske upite ne odgovaraju, izvjestili Centar za socijalni rad Grude da se pacijent otpušta 17. rujna, a da se liječenje nastavi u zajednici, kojoj su on i njegov brat utjerali strah u kosti.

Međutim, Centar za socijalni rad Grude je zatražio da ga se do daljnjeg zadrži na liječenju, a svi strepe kako će se slučaj okončati.

“Centar za socijalni rad Grude je 14. rujna pismeno obaviješten od strane Klinike za psihijatriju da se Draženko Jasak otpušta kući. Po istom smo se odmah očitovali, kako bolnici, tako i Općinskom sudu Mostar da se imenovani zadrži do daljnjeg, te da se izvrši timsko neuropsihijatrijsko vještačenje jer on predstavlja objektivnu opasnost za članove obitelji Ane Grizelj(opa. majka ubijenog Mate)”, kazao je u odgovoru našem portalu ravnatelj Centra za socijalni rad Grude Veselko Pezer.

Ističe da Općina Grude nema kapacitete da prati njegovo zdravstveno stanje niti korištenje terapije. Pezer ističe da je uložen i zahtjev Općinskom sudu u Mostaru da se izvrši timsko vještačenje i da se bolesnik zadrži dalje.

Draženko Jasak nož

“Procjena je stručnog tima centra da je imenovanog potrebno do daljnjeg zadržati”, istaknuo je Pezer.

Hercegovina.info je u posjedu stravičnih videozapisa u kojima Draženko Jasak vitla nožem i zabada ga u palmu(naslovna fotografija) te objašnjava da će tako klati majku Mate Grizelja, kojem je presudio njegov brat, a koju je već napadao nožem.

Ista zapise ima i grudska policija, ali i Centar za socijalni rad koji ih je priložio uz spise gdje traži da mu se hospitalizacija produži.

Jasak Draženko ima deblji policijski dosje od brata, koji je za sv. Stjepana u Gorici ubio dvoje, te ranio dvoje ljudi. Mještani strahuju od njegova puštanja na slobodu i novog krvoprolića.