MJESEC DANA OD POGIBIJE KRSTIĆA Tužiteljstvo i dalje u fazi vještačenja i prikupljanja dokaza

obitelj Krstić

Danas se navršava mjesec dana kako su u stravičnoj prometnoj nesreći kod Mostara poginuli supružnici Boris (35) i Marijana (34), te njhov devetogodišnji sin Robert. Četvrta članica obitelji, trogodišnja Gabrijela je preživjela prometnu nesreću, te je iz bolnice puštena kući. 

Iz Tužiteljstva HNŽ-a još uvijek ne ustupaju konkretne informacije o ovom slučaju, a navode da će se o istome oglasiti “nakon provedenih vještačenja i prikupljenih drugih dokaza, kada će se Tužiteljstvo moći odrediti o uzrocima i okolnostima pod kojima je došlo do ove tragične prometne nezgode”.

“Vezano za vaš upit, u vezi prometne nezgode koja se dogodila dana 24.09.2022. godine u mjestu Buna-Zaton, obavještavamo Vas da Tužiteljstvo HNŽ i dalje poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje, te da su naložena sva neophodna vještačenja, kao i da će se poduzeti i druge istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do ove prometne nezgode sa tragičnim posljedicama”, kaže stručna suradnica za odnose s javnošću - glasnogovornica Županijskog tužiteljstva HNŽ Ana Rajič. 

Podsjetimo, teška prometna nesreća se zbila na lokalitetu Zaton kod mostarskog prigradskog naselja Buna, a u istoj su sudjelovala četiri osobna vozila, i četiri osobe smrtno stradale. Osim Krstića preminuo je Mate Primorac, koji je upravljao vozilom BMW, koje se zabilo u Krstiće. On je i službeni krivac nesreće, i da nije nastupila smrtna posljednica bio bi uhićen. 

U nesreći je sudjelovao i Mile Doko (1991.) koji je bio za upravljačem Mercedesa, sin jednog od vlasnika MRM-a. Hoće li i u kojoj mjeri Doko odgovarati još se ne zna. Prema mišljenjima odvjetnika jedini način da ga se kazneno procesuira je pronalazak svjedoka koji bi posvjedočili da je utrka uistinu bila.

U protivnom će odgovarati jedino za vožnju pod utjecajem alkohola. Inače, kako smo već i pisali Doko je sklon brzoj vožnji, te je zbog iste na području Hercegovine plaćao više kazni. Na droge u noći nesreće nije testiran, a prošao je samo alkotest. 

Nakon nesreće se na društvenim mrežama oformila skupina, koja je u kratkom roku prikupila više tisuća članova, a čiji su administratori pozivali na prosvjede koji su se trebali održati na dan izbora. Obitelj se od svega ogradila.