MISTERIOZNI NESTANAK MUŠKARCA Pronađena sjekira, psi "zbunjeni", dronovi ne pomažu

olovo,nestanak,misterija
Snik Atom/facebook

Muškarac F.H. iz Čuništa kod Olova, čiji je nestanak prijavljen 30. svibnja, nije pronađen ni nakon šest dana potrage. Danas je sedmi dan potrage u koju su uključeni pripadnici nekoliko Gorskih službi spašavanja i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Posljednje informacije kažu da u potrazi sudjeluje skoro 200 pripadnika GSS Sarajevo i GSS Zavidovići. Spasioci, tragači i policija su za vrijeme višednevne potrage pronašli samo jedan trag. Riječ je o sjekiri koja je pronađena prije dva dana i koja, prema informacijama, pripada nestalom muškarcu.

Pretpostavlja se da je F.H. boravio u šumi gdje je sa sjekirom obavljao određene poslove. 

Ovaj misteriozni nestanak muškarca dodatno je zakompliciran činjenicom da su u potrazi korišteni i dronovi, kao i psi tragači, koji nisu uspjeli pomoći.

U prvim danima nakon prijave nestanka vršene su i noćne pretrage terena ali konkretnih rezultata, osim sjekire, nije bilo, piše Oslobođenje.

Zanimljivo je da je pronađenu sjekiru policija izuzela kao dokazni materijal i ona nije ponuđena psima kao pomoć za dalju potragu.  Prema informacijama sa terena, psi tragači danima su se vrtili u krug, odnosno, konstantno su tragovi vodili na dvije lokacije za koje se zna da je muškarac posjetio, ali napretka nije bilo.